Er du forberedt på ny arveavgift? Våre rådgivere kan hjelpe deg! Les mer

Møt våre ansatte:

Vårslipp for regnskapsfører Astri

Møt våre ansatte   Av Wepe

Astri Halvorsen har lang fartstid i Wepe og er et hyggelig ansikt mange av kundene våre har møtt på gjennom årene. Denne måneden går hun over i en velfortjent pensjonisttilværelse. Astri har noen tanker om hva den tilværelsen skal brukes til.

Astri Halvorsen

Fortell litt om bakgrunn, oppvekst og hvor du bor.

Mine første år og skolegang hadde jeg i Hærland. Der vokste jeg opp i en søskenflokk på fem. I ungdomstida var Mysen hjemstedet. Jeg var blant de siste som fikk være grønnruss, etter tre år på Realskole. Etter det kom jeg inn på kjole- og draktsømlinje og handelsskolen. Valget ble det siste, tenkte vel at det var den korteste veien ut i arbeidslivet.

Oslo Sparebank var min første arbeidsplass.

Jeg traff Vidar og vi bodde noen år på Grünerløkka. Med to unger kom etter hvert ønsket om et hus på landet. Nå i disse dager har jeg bodd 40 år på Hemnes og trives veldig godt der.

Hvordan havnet du i Wepe?

Jeg var ansatt i Regnskapsservice K. Lysaker AS, i 2010 kjøpte Wepe opp dette selskapet og da ble jeg med på lasset. Her ble jeg tatt godt imot.

Hvordan er en god arbeidshverdag for deg?

Arbeidsdagen kan være litt travel, gjerne med kundekontakt hvor små og litt større oppgaver kan løses. Og så må jeg selvfølgelig trekke fram at det er trivelig å omgås kollegaer i alle aldre.

I april går du av med pensjon. Det har skjedd mye i løpet av årene du har vært regnskapsfører. Hva vil du trekke frem som den største forskjellen?

Den største endringen må være da datamaskinen ble en del av hverdagen, en gang på 80-tallet. Da gikk vi fra bokføring, i ordets rette forstand, i en kassadagbok som dekket mesteparten av kontorpulten, til å se på en skjerm. Det var skummelt i starten, men samtidig veldig godt å slippe summeringen av alle poster, konto for konto. Det var ikke alltid kontrollsummen gikk i 0, for å si det sånn.


Les også: Bli kjent med forsvarsdatteren Anne Grete

Hva skal du fylle tiden som pensjonist med?

Jeg tenker våren er en fin årstid å starte pensjonisttilværelsen. Har en hage som godt kan ta seg bedre ut, jeg venter på å komme i gang der. Og så vil det bli flere turer i skogsområdet like i nærheten. Jeg har noen bøker jeg har planer om å lese og strikketøyet vil komme fram.

Vil også ta noen turer etter hvert, først og fremst i Norge, men kanskje også til varmere strøk når det ligger til rette for det.

Astri Halvorsen

Alder: 69 år
Bosted: Hemnes
Stilling i Wepe: Regnskapsfører

Del artikkelen
Bloggen
to top

opp