Er du forberedt på ny arveavgift? Våre rådgivere kan hjelpe deg! Les mer

Romerike ble ikke bygget på én dag

– Wepe gir oss bekymringsfrihet, sier Thomas Berntsen

Kundehistorie   Av Wepe

Thomas Berntsen er ingen nybegynner i eiendomsbransjen, men mener selv at han ikke er tørr bak ørene av den grunn. ‑ Selv om vi har holdt på i snart 20 år, og har erfaring med prosjekter i alle størrelser.

Thomas Berntsen i TAG Gruppen

– Vi er ikke ferdig utlærte. Og heldigvis for det, sier Berntsen. – Ellers hadde jobben blitt kjedelig.

I dag er TAB Gruppen etablert som en av de store aktørene inn til den langsiktige eiendomsutvikling på Romerike, med ekstra hjerte for Berntsens eget hjemsted Bjørkelangen.

Lokalpatriot-idiot?

Lokalpatriot-idiot er Berntsens benevnelse på seg selv.

– Man er jo en lokalpatriot-idiot, fordi det er mye risiko å ta når en velger å gå inn i store prosjekter i lokalmiljøet. Man satser mye og tar risiko knyttet til økonomi, politisk usikkerhet og kan bli svært upopulær i sitt eget nærmiljø hvis man trår feil, understreker Berntsen.

Thomas er født og oppvokst på Bjørkelangen og fortsatt innbygger med samboer og to barn.

– Jeg er veldig glad i Bjørkelangen. Herfra har jeg gode minner og opplevelser hvor enn jeg snur meg. I tillegg liker jeg menneskene her, lokalkulturen og stedet, sier han.

Og han er ikke alene om å like Bjørkelangen. Etterspørselen i området har eksplodert, og er grunnen til den viktige satsingen på utbygging og urbanisering.

Skal vi tiltrekke oss en mer variert befolkning, må vi tilrettelegge med tilbud og muligheter som også løser det praktiske i hverdagen.

Det startet på Bjørkelangen

Berntsen har vært med å utvikle flere boligområder på hjemstedet. Et av de større er Bjørkelangen Park.

– Det var en kjapp læringskurve, men vi bestod. Bjørkelangen Park er forøvrig det prosjektet han er mest stolt av. – Det skyldes kanskje at jeg klarte å motbevise de som dømte både oss og prosjektet nedenom og hjem, sier han med et smil.

Illustrasjoner på den planlagte utviklingen av Bjørkelangen sentrum. Foto: Bjorkelangensentrum.no

Berntsen er også involvert i utviklingen av fremtidens Bjørkelangen, som aksjonær i Bjørkelangen sentrumsutvikling. Her er han med på prosjekteringssiden i utvikling/reguleringen av det som på sikt skal bli 450 nye hjem i sentrum av Bjørkelangen sentrum.

– Skal Romerike får attraktive boområder som favner alle aldersgrupper og livsfaser, behøves boliger i ulike størrelser. Vi trenger også tilpassede service- og handelstilbud og en infrastruktur som passer alle. Kulturopplevelser, spisesteder, kafeer, møteplasser og grøntarealer er det som gir en et tettsted puls – utbyggingen av sentrum, slik som på Bjørkelangen, vil få flere til å ta i bruk landsbyen.

For ikke å snakke om resten av Romerike

I disse dager skjer det også mye for TAB Gruppen på resten av Romerike. Thomas er involvert i flere spennende prosjekter i Haneborgåsen på Lørenskog, Løkenåsen på Fetsund og i Aurskog.

I Aurskog er unike og sentrumsnære boliger på vei opp i det som blir Aur-kvartalet. Og som megler Espen Skjermo Slorafoss i Aktiv sa til Indre Akershus Blad:

– Aur-kvartalet blir liggende i hjertet av sentrum av bygda og mer indrefilét enn disse byggene vil ikke la seg gjøre å finne på Aursmoen, med tanke på beliggenhet.

Aur-kvartalet i Aurskog sentrum. Foto: TAB Gruppen

Å bruke nærmiljøet sikrer vekst

Berntsen og TAB Gruppen prøver så langt det er mulig å velge lokale tjenester både i form av arbeid og varer slik at de som har bedrifter i lokalsamfunnet skal nyte godt av utviklingen.

Skal nærmiljøene blomstre, må vi jobbe sammen, sier han. – For oss er alle samarbeidspartnerne våre viktige, og jeg håper at alle kan være med videre fremover.

En av TAB Gruppens lokale tjenesteleverandører er regnskapsbyrået Wepe.

– Lokal tilhørighet er langt fra den eneste grunnen til at vi valgte Wepe. Vi fikk inntrykk av at de hadde gode kunnskaper og rutiner for nettopp det vi drev med og vårt behov, og dét fikk vi rett i. Nå har vi vært hos Wepe siden 2015, og er veldig fornøyde med samarbeidet.

En annen åpenbar fordel med å velge lokalt er, som Berntsen påpeker, at veien er kortere til bistand, råd og veiledning.

– Når dét er sagt, så avhenger rask responstid ikke bare av nærheten, men også graden av serviceinnstilling. Hos Wepe møter vi kontaktpersoner som alltid vil hjelpe, som vi kan rådføre oss med. Våre to kontaktpersoner, Oda Krog og Roar Ness, kan komme med råd på eget initiativ. Det setter vi stor pris på.

Viktig med tillit

– Tillit er veldig viktig, sier Berntsen. – Å overlate selskapets regnskap til noen andre er å blottstille seg. Vi er tre personer som drifter bortimot 10–12 eiendomsselskaper, så det å ha en regnskapsfører man kan stole fullt og helt på er en nødvendighet for oss. Det gir oss bekymringsfrihet i forhold til å kunne fokusere 100% på det vi er gode på, mens Oda og Roar holder styr på prosjektene i avanserte excel ark og regnskapsprogrammet PowerOfficeGO.

 

Les også: Bolig-giganten velger «lokkalt´» 

 

Spesialisert på eiendom

– Tillit i et kundeforhold er veldig viktig også for oss, sier Oda Krog, byråets ansvarlige for selskapene i TAB Gruppen. – Å få ansvaret for et selskaps regnskap er i seg selv en stor tillitserklæring, og samarbeidet med Thomas gir Roar og meg utfordringer utover tradisjonell regnskapsføring.

– Som regnskapsbyrå har vi stor breddekunnskap, men har samtidig spesialisert oss innen konkrete bransjer. Innenfor sektoren eiendom har vi i dag fire dedikerte medarbeidere, som jobber tett på ulike eiendomsselskaper. Det er en bevisst strategi fra vår side å etablere et eget eiendomsteam, nettopp for å sikre oss og kundene den rette oppfølgingen og kvaliteten, avslutter Roar Ness.

TAB Gruppen AS

  • Etablert 2012
  • Holdingselskap med fokus på utvikling og salg innen eiendomsutvikling og bolig
  • Adresse: Bjørkelangen
Del artikkelen
Bloggen
to top

opp