Er du forberedt på ny arveavgift? Våre rådgivere kan hjelpe deg! Les mer

Møt våre ansatte

Lena Haugerud Ness – Imponert over kollegaenes koronainnsats

Møt våre ansatte   Av Wepe

Partner og regnskapsfører i Wepe, Lena Haugerud Ness savner både koret sitt, turer til utlandet og litt mer forutsigbarhet. Samtidig er hun imponert over hvordan selskapet hun jobber i har klart seg i koronatiden.

Fortell litt om bakgrunn, oppvekst og hvor du bor

Jeg er født og oppvokst på Aurskog, og har flyttet hele veien til Bjørkelangen … I barndommen bodde jeg ved Haugerud-feltet, i et hus der, sammen med mamma, pappa og broren min som er 4 år yngre enn meg, og med bestemor i 2.etasje. Oppveksten var veldig preget av at familien min dreiv «Haugerud-verkstedet». Det var nærmest en institusjon i bygda, med bensinstasjon og verksted, og pappa solgte biler. Jeg fikk være Shell-dame og jobbe i kiosk. Det har nok preget meg at jobb alltid har vært en stor del av livet, helt fra starten av.

Hvordan er det å jobbe sammen med mannen sin?

Ja, jeg er altså gift med Roar som også jobber her i Wepe. Det går helt fint. Jeg hadde ikke så mange argumenter mot at han skulle begynne her, men jeg tror det er veldig viktig at man også har sin egen arena utenom jobb. Det har vi begge. Han er fotballtrener og er aktiv der. Jeg har koret mitt og flere venninne-gjenger. Når det er sagt, så er vi jo en bedrift på bygda. Mange her kjenner hverandre, er i familie eller treffes på fritiden, både kunder og ansatte. Sånn er det jo.

Hvorfor valgte du denne yrkesveien?

Det var veldig tilfeldig, vil jeg si. Jeg synes mange ting er morsomt, så da jeg var ferdig på videregående visste jeg ikke helt hva jeg ville. Jeg tok et år på BI, og visste fortsatt ikke hva jeg ville, men jeg fortsatte der et par år til og fullførte en bachelor. Jeg har alltid vært glad i regnskapsfaget og tall, og jeg liker struktur og orden. Men det beste med jobben er alle menneskemøtene. Det er det som gjør at jeg trives så godt!

Hva slags type person er du?

Oi, jeg er ganske utadvendt, tror jeg. Og blid. Stort sett. Og så er jeg ryddig og strukturert. Jeg tenker vel også at jeg er ansvarsbevisst. Og glad i folk. Jeg har mye omsorg i meg og liker at folk trives.

Hva gjør du helst på fritiden?

Da vil jeg aller helst gå en tur i skauen. Det er jeg glad i. Og så vil jeg veldig gjerne være sammen med venner. Jeg har flere venninnegjenger; noen fra barneskolen og videregående, og så noen BI-jenter, et «supperåd» og en vinklubb – så ja, jeg er vant til å ha mange avtaler! Helt siden jeg var liten har jeg vært aktiv. Jeg spilte fotball, var med venner og sang i kor. Å synge i kor gjør jeg fortsatt, da, og det savner jeg nå. Koret vårt heter A Cantus. Vi skulle hatt 30-års jubileumsfeiring i 2020 med både tur og konserter, men på grunn av korona, ble alt kansellert. Vi satt jo her i mars og tenkte at «det er godt det går mot lysere tider og nå vil ting snart åpne opp», men så ble det sommer og høst og jul og så sitter vi her fortsatt. Det er noe med det å ikke vite. Jeg er glad i å reise og å finne på ting, så det å ikke kunne planlegge og ikke ha ting å se frem til, er litt frustrerende.

Hvordan ser en typisk arbeidsuke ut for deg?

Den er veldig variert. Jeg har en intern rolle her i Wepe, så det er en del administrative oppgaver, oppfølging av team og folk her på huset sammen med de andre i ledergruppa, og så er det i tillegg jobb med min egen kundeportefølje. En typisk uke er vel egentlig at man kommer på jobb og så blir dagen helt annerledes enn man hadde tenkt. Det skjer alltid noe! Og tiden flyr. Jeg tilbringer mye tid på kontoret!

Hvordan påvirkes du av at Wepe vokser og ansetter nye folk?

Vi er kjempeheldige! Vi har en fantastisk gjeng som jobber her, som har mye god erfaring og vært her i mange år. De utgjør et stødig fundament. Og samtidig er det morsomt å få inn nye og ofte yngre folk. Det kan være krevende å sette en uerfaren medarbeider i gang, når vi er så travle alle sammen. Vi prioriterer ressurser til opplæring, og de som får fadderansvar for de nye gjør en super jobb!

Hvordan har koronaen påvirket dere?

Det siste året har det skjedd mye, spesielt på lønn- og personalsiden av fagområdet vårt, og det har vært et kjempetrykk under koronaen, med helt nye problemstillinger. Jeg er skikkelig imponert over kollegaene mine, som har taklet det på en så god måte. Det er ikke lett når man sitter på hjemmekontor, med barn som har hjemmeskole og kundene trenger veiledning og skal følges opp, samtidig som regelverket endres fra uke til uke. Men som sagt, det er en fantastisk gjeng som jobber her, og vi er heldige som har mye å gjøre i en tid der mange sliter med stengte dører og permitteringer!

Hva liker du ellers med Wepe?

Det er en takknemlig jobb å ha personalansvar, med alle disse fine kollegaene. Jeg har stor respekt for alle jeg jobber sammen med. Og som regnskapsfører føler jeg meg privilegert fordi jeg har kunder i ulike bransjer, som gir meg kjennskap til så mye forskjellig! De driver med helt andre ting enn oss, men vi får lov til å være en del av det. Ingenting er bedre enn de gode samtalene. Kundene bruker oss gjerne som sparringspartner, og vi snakker om stort og smått. Og når en kunde ringer og sier: «Vet du hva, nå gikk det i boks!» Da føler man at man er med å gjøre en liten forskjell.

Lena Haugerud Ness

Jobbet i Wepe siden: Siden 2005

Utdannelse: Bachelor fra BI og tittelen Diplomøkonom, og siden flere spesialiseringsfag innen regnskap.

Sivilstatus: Gift og 2 voksne barn

Bosted: Bjørkelangen

Tittel i Wepe: Partner / Autorisert regnskapsfører

Tidligere jobber: Har jobbet i Sika Norge AS i ca. 10 år, og for Nordby Eiendom AS i 2 år.

Del artikkelen
Bloggen
to top

opp