Er du forberedt på ny arveavgift? Våre rådgivere kan hjelpe deg! Les mer

Kanskje kommer Wepe-votten?

Møt våre ansatte   Av Wepe

Jenny Marie Stensrud kom ikke inn på interiørarkitekt-studiet, men har likevel funnet en måte å kombinere sine kreative sider med en fersk stilling som regnskapsfører.

– Det var kjempeinteressant, sier Jenny om sitt første møte med Wepe. Siden mars har hun frekventert kontoret på Bjørkelangen 1 -2 dager i uken i et «internship», parallelt med at hun avsluttet en bachelorgrad i økonomi og administrasjon ved OsloMet.

-Det var kjempefint å se hvordan regnskap var i praksis. Ikke bare i teorien, slik som jeg var vant til fra skolen, sier hun.

Roses av sjefen

Fra 1. september går Jenny over i fast stilling. Daglig leder i Wepe, Anders Moen Lysaker roser henne og sier at hun «.. viser stor interesse for faget vårt, og har helt siden i våres vært dedikert og lærevillig. Hun har i løpet av engasjementet her utviklet seg mye, og vi er veldig fornøyde med hennes bratte læringskurve».

Ville være kreativ

At hun endte som regnskapsfører beskriver hun selv som «hell i uhell». Egentlig ville hun bli interiørarkitekt, men hun kom ikke inn. Økonomi og administrasjon virket som et trygt valg. Og kanskje gikk det an å gjøre noe mer kreativt på si?

– Jeg har alltid vært kreativ. Allerede før barneskolen lærte mamma og mormor meg å strikke, så det har alltid vært en del av livet mitt. Jeg liker når man får en idé og denne forandrer seg fra en tanke til et ferdig produkt. Jeg har en kreativ side som jeg må få ut, sier Jenny.

Selger strikke-produkter på nett

Ved siden av jobben sin driver hun nå med strikking av grytekluter, sokker og votter, og hun designer egne strikkeoppskrifter, som hun selger på nett.

– Jeg har en oppskrift på votter, «Renate-votten», som er oppkalt etter en venninne, og som jeg selger i pdf-format. Jeg liker veldig godt å drive med slikt. Det er den beste måten for meg å slappe av på; sette på en serie på tv og strikke, sier hun.

Det beste fra begge verdener

– Og så er det en fin variasjon fra jobben. Man skal jo ikke være altfor kreativ når det kommer til regnskap. Hvis det er noe jeg er usikker på når det kommer til regnskap, ser jeg på hvordan andre har gjort det og prøver å gjøre det likt. Med strikking er det motsatt. Der ser jeg hva andre har gjort og prøver å gjøre noe helt annet.

Wepe-vott?

Og ja, hun har vært inne på tanken om å designe en egen kolleksjon for sin nye arbeidsgiver.

– Wepe-votten, ja … Jeg har faktisk tenkt på det. Eller et pannebånd med masse tall på … Ja, nei, vi får se, smiler hun.

 

 

Bli bedre kjent med Jenny

Fortell litt om bakgrunn, oppvekst og hvor du bor.  

Jeg er oppvokst på Mork, sammen med mamma, pappa og lillesøster. I 2017 flyttet jeg til Bjørkelangen sammen med samboeren min fra Fosser. På barneskolen var drømmen å bli klesdesigner eller interiørarkitekt, derfor gikk jeg Design og håndverk VG1 og Interiør- og Utstillingsdesign VG2. Hell i uhell kom jeg ikke inn på interiørarkitektur på Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (var nr 90 men kun 60 skoleplasser), men jeg kom inn på økonomi og administrasjon i 2018. Jeg tenkte at dette er en trygg bachelor, som kan kombineres med mye. Jeg likte alle fagene kjempegodt, men spesielt regnskapsfagene og derfor valgte jeg regnskapsfører-profilen. Det er et valg jeg er kjempefornøyd med, da jeg føler en jobb innen regnskap passer meg kjempebra.  

Hvordan havnet du i Wepe?  

Da Wepe i januar 2021 utlyste en 100 prosents stilling hadde jeg igjen et halvt år på bacheloren, men jeg valgte likevel å søke fordi jeg ikke kunne la denne muligheten slippe unna. Året før hadde jeg levert ut åpne søknader til regnskapsbyråene på Bjørkelangen, hvor jeg fikk et veldig godt inntrykk av Wepe. Jeg var kjempeheldig og fikk tilbud om en intern-stilling som kunne kombineres med studiene, så fra mars jobbet jeg 1-2 dager i uken etter behov. Nå etter studiene har jeg fått en fast stilling, og kunne ikke vært mer fornøyd! Jeg trives kjempegodt, miljøet er kjempefint. 

Hvordan er en god arbeidshverdag for deg?  

En god arbeidsdag består av spennende og varierende oppgaver, gjerne noe nytt for jeg liker godt å lære og utvikle meg, spesielt nå som jeg er såpass ny i gamet. Det er gøy å lære noe nytt og se sammenhenger på en annen måte. En god blanding av arbeidsoppgaver jeg kan og er trygg på, og nye arbeidsoppgaver som er mer utfordrende og lærerike. Jeg får god opplæring og har mange dyktige og erfarne kollegaer jeg kan spørre om hjelp.  

Hva gjør du helst på fritiden?  

Jeg slapper best av med en god serie og strikketøy, etter en frisk gåtur i skogen. Jeg liker å designe det jeg strikker selv, for tiden jobber jeg med å lage oppskrift på sokker med fletter og grytekluter med mønster. Jeg har allerede laget oppskrift på Renatevotter, oppkalt etter en god venninne.  

Ellers er venner og familie også en viktig del av livet mitt. Jeg er også veldig glad i planter og hagearbeid, og øverst på ønskelista står et hus med stor hage og drivhus. Når verden er tilbake til normalen, gleder jeg meg veldig til å reise igjen, spesielt til varmere strøk med samboeren eller storbytur med venninner. 

Hva gjorde du i sommerferien? 

De to ukene jeg hadde ferie besto av en god blanding av ting som skjedde og avslapning hjemme. Hyttetur i Valdres med familien, et par dager i Lillehammer med samboer, og en dagstur til Gamlebyen i Fredrikstad med familien til samboeren.  Etter ferien hadde jeg to uker på jobb hvor jeg flere dager var helt alene. Dette var i starten litt småskummelt i og med at jeg er så ny, men det gikk da fint det også. Jeg hadde selvfølgelig mulighet til å kontakte kollegaer dersom jeg skulle lure på noe. Men det var veldig stille, så det er veldig fint at alle er tilbake nå og skravla går rundt lunsjbordet.  

Har du en funfact som få vet? 

Det er umulig å nynne mens man holder seg for nesen 

 

 

Jenny Marie Stensrud

Alder: 24 år

Bosted: Bjørkelangen

Stilling i Wepe: Regnskapsfører

Del artikkelen
Bloggen
to top

opp