Er du forberedt på ny arveavgift? Våre rådgivere kan hjelpe deg! Les mer

Møt våre ansatte

Jorun Hovind – sosial og sprek regnskapsfører

Møt våre ansatte   Av Wepe

De tre barna til regnskapsfører Jorun Hovind (58) har flytta fra gården på Blaker. Men det betyr ikke at hun har vanskelig for å fylle tida si! Er hun ikke på jobb i Wepe, er hun på en eller annen fjelltopp, på trening, eller sammen med venner og familie.

Fortell litt om bakgrunn, oppvekst og hvor du bor. 

Jeg bor i Blaker, på gården hvor jeg er oppvokst. Jeg vokste opp med gårdsdrift slik det var på 60- og 70-tallet med dyr av alle slag, kuer, griser og høner. Nå driver vi kun kornproduksjon, og det er det mannen min som tar seg av, selv om det er jeg som har agronomutdannelse. 

 

Hvorfor valgte du denne yrkesveien?

Det startet med at jeg likte økonomi og regnskap på videregående, og fikk jobb i Bergen Bank rett etter videregående. Etter fire år i banken, fortsatte jeg med videre utdannelse og etter hvert jobb på regnskapskontor.

 

Hva slags type person er du? 

De som kjenner meg vil nok si jeg kommer godt overens med alle slags mulige folk. Jeg er sosial og har godt humør! Mannen min er fra Setskog og jeg har også bodd noen år der. Det gjør at jeg har en rimelig god oversikt over hva som skjer både i Blaker og Aurskog-Høland. I jobbsammenheng gir det meg nok noen fortrinn, særlig i møte med lokale kunder. Og jeg liker selvsagt å være sammen med folk i sosiale sammenhenger også, enten det er hjemme eller på turer. 

 

Ja, hva gjør du helst på fritiden?  

Jeg liker å være på tur! Og det blir gjerne et par litt lengre fjellturer hvert år, aller helst opp på en fjelltopp eller to! Vi er en gjeng damer som drar på fjelltur hvert år. Og jeg liker andre slags turer også; ferieturer utenlands eller hytteturer. 

Jeg liker også å trene. Både løping og trening i treningsstudio. På vinteren er det skitur i skogen. Jeg liker med andre ord å ha noe og drive med. Det var selvsagt rart da unga flytta ut, men det var helt greit også – alt til sin tid. 

 

Hvordan ser en typisk arbeidsuke ut for deg?  

Ingen dager og uker er like som regnskapsfører! Særlig i den tiden vi lever i nå. Jeg har jobbet på regnskapskontor i mange år, og jobben har endret seg veldig. For få år siden fikk vi bilagene i plastposer eller permer én gang i mnd – og kanskje sjeldnere. Registreringen av transaksjonene ble derfor gjort i «etterkant». 

Nå foregår derimot alt elektronisk, og vi er så og si ajour hele tiden. Vi bruker de elektroniske verktøyene i samarbeid med kunden, og vår jobb blir mer som å være økonomisjefer eller økonomimedarbeidere hos kunden. Vi fungerer dessuten mye som rådgivere, hvilket betyr tettere dialog med de fleste kundene. Det syns jeg er fint! At jeg kjenner de lokale kundene og markedet godt, er nok et pluss sånn sett. Godt samarbeid med kundene er hyggelig og betyr mye.

 

Hvordan arter koronatiden seg for deg? Har du hjemmekontor? 

Nei, jeg har stort sett vært på kontoret, fordi det liker jeg best. I vår var det mange har som hadde hjemmekontor slik at det ble god plass her, i tillegg til at mange har egne kontor. Nå, når smitten øker, må vi sitte mer hjemme igjen.  Det blir lagt opp til en fleksibel ordning hvor vi bytter på litt. 

 

 Hva liker du ellers med Wepe?  

Det er kort vei til jobb og aldri kø. Det betyr mye! Det er også god fleksibilitet når det gjelder arbeidstid. Jeg trives generelt veldig godt. Vi er mange ansatte og er et stort faglig miljø. Jeg opplever også at vi kommuniserer godt og at alle blir sett. Dessuten legges det til rette for faglig utvikling. Vi har tilgang til mye kurs, både internt og eksternt, samt at det blir mer og mer nettkurs. Som autorisert regnskapsfører må man ha et visst antall timer kurs i året for å opprettholde autorisasjonen.

Men jeg skal innrømme én ting: Det er mange endringer over kort tid. Det kan bli krevende. Og tidvis kan det være vanskelig å henge med. Da er det godt at vi er såpass mange, og at vi er godt spredt i alder og faglig kompetanse. Det er alltid noen som er gode på noe – enten det gjelder fag eller IT.

Jorun Hovind

Jobbet i Wepe siden: 2010

Utdannelse: 2-årig øk/adm med landbruksøkonomi (Distriktshøgskolen, Bø i Telemark)

Sivilstatus: Gift, 3 voksne barn

Bosted: Blaker

Tittel i Wepe: Autorisert regnskapsfører

Tidligere jobber: 7 år i bank, 6 år annet regnskapskontor samt regnskap/økonomi egen sagbruks- og gårdsvirksomhet.

Del artikkelen
Bloggen
to top

opp