I desember 2019 kom frisør Therese Amundrød (27) tilbake fra foreldrepermisjon, til en så stor jubel at lokalavisa stod på døra. Før permisjonen drev Therese for seg selv, men nå var hun tilbake med en plan om å satse større – sammen med Marianne.
Løken-jenta Marianne Eriksen (36) er også et kjent ansikt for mange langhåra Bjørkelanginger. I januar tok hun over en av de ti frisørsalongen på Bjørkelangen: Studio V i Bjørkeveien.
Planen var at hun og Bjørkelangingen Therese skulle skulle ha hvert sitt enkeltpersonsforetak, og drive sammen.
– Men heldigvis tok vi en prat med Wepe, avbryter Marianne. – De oppgraderte tankene våre og driften vår betraktelig.
Frisørsalonger som AS fremfor ENK
Blant annet fulgte frisørene rådet om å opprette et aksjeselskap, med den ene som daglig leder og den andre som styreleder.
I følge Anne Mari Halsan, direktør i Norske Frisør- og Velværebedrifter, er det i dag 8000 frisørsalonger i Norge. Tall fra noen år tilbake viste at kun 20% av disse var organisert som aksjeselskap.
– Spesielt nå i Coronaen har selskapsformen AS vært en fordel, sier daglig leder i Wepe Anders Lysaker. – Og for Therese og Marianne ser vi mange fordeler med dette forøvrig. Skal en drive to eller flere sammen, er AS den ryddigste og mest praktiske måten å organisere seg på.
Moderne frisørdrift
KLIPP har også i den daglige driften oppdatert seg til et nivå passende for 2020.
– Vi har flyttet over på PowerOffice GO, og har fått alle leverandører til å sende fakturaene rett inn i systemet, sier Therese.
– Men vi har alle leverandører som vi hadde før, bare at de nå er samla litt mer, forsikrer Marianne.
– Og så snakker vi med Hilde Moss Heggedal på Wepe til alle døgnets tider, ler Therese. – Hun er jo så tilgjengelig – og alltid på.
Og de merker endringene på kroppen:
– Plutselig får jeg fastlønn, sier Marianne fornøyd. – Selv om man jo også kan ha provisjon i tillegg til lønnen, er det godt på mange måter å kunne ha et aksjeselskap og en fast inntekt.
En frisørs Corona-hverdag
Pandemien brøt ut nærmest samtidig med at KLIPP åpnet dørene. Som for alle andre frisører betydde det stengte dører.
– Vi brukte lockdownen til å pusse opp hele salongen, forteller Marianne.
– Og så fikk vi jo hatt litt tid hjemme med familien, legger kompanjongen til.
– Og da vi åpnet opp etter lockdown stod køen ut døra! Men det var bare mødrene som skulle ordne etterveksten, ler Marianne og får medhør fra styrelederen:
– Ja, det er lenge siden jeg har klipt noen unger.
I dag har de fortsatt strenge restriksjoner, med blant annet med munnbind for alle ansatte, krav om dokumentasjon på kunder, samt opplysningsplikt om å holde seg hjemme ved luftveissymptomer.
– Folk klipper seg fortsatt!, lover de. – Helt uavhengig av inntekt og formue. Det er noe vi alle unner oss. Men alle er flinke til å ta hensyn og tilpasse seg situasjonen.
Klipp fra fremtiden
Nå ser partnerne frem til å vokse videre inn i fremtiden.
– Vi ønsker å bli folks faste frisørsalong. For folk i alle aldre.
– Jeg har til og med ei kunde på over 90, smiler Marianne, og avslører at hun må kunne anses som en favoritt å få gi julesveisen.
– Vi vil være kvalitetsfrisøren, avslutter Therese. – Vi ønsker å være oppdatert, være faglig sterke. Og, ja … å få kanskje enda flere frisører som har sin faste stol hos oss.
Les også kundehistorien om Hageland på Aurskog