Er du forberedt på ny arveavgift? Våre rådgivere kan hjelpe deg! Les mer

Et lykketreff å havne i Wepe

Møt våre ansatte   Av Wepe

Gun skulle bare stikke innom kontoret til en venninne, men endte opp med fast ansettelse og jobb som regnskapsfører. 25 år senere er hun fortsatt i Wepe.

«Sølvbryllupet» ble markert i mai nå i år. På spiserommet samlet kollegaene seg til kaffe- og kakefest, de applauderte, og Gun fikk overrakt en gave: Et armbånd i sølv.

– Det var kjempehyggelig å bli satt pris på, men jeg er nok typen som ikke er så glad i å bli hyllet, sier Gun. – Jeg vil ikke fronte meg selv på noe vis og er ikke så glad i å bli dratt frem. Jeg vil helst være bakerst, egentlig, ler hun.

Fortell litt om bakgrunnen din!

– Jeg er født og oppvokst i Blaker. Det vare en trygg og god oppvekst med mormor og morfar i egen leilighet i samme huset som oss. Mormor var rullestolbruker, så hun var alltid hjemme. Jeg giftet meg og flyttet til Bjørkelangen i 1983, til huset vi bygde selv, og jeg har nå 3 voksne barn og 4 barnebarn. .

– Min første jobb var i Oslo Handelsbank, hvor jeg var i 6 år. Jeg kom rett fra Bjørkelangen videregående og gikk rett ut i jobb. Etter permisjon med mitt første barn, som den gang var 6 måneder, startet jeg å jobbe for Scanfonds AS, en aksje-/fondsmegler i Oslo. Her ble jeg bare i ett år.  Dette året var både hektisk og spennende, men gleden varte ikke lenge. Det var i slutten av jappetiden og selskapet fikk merke både økonomiske nedgangstider og bankkrise. Selskapet ble tvunget til å legge ned. Etter dette fikk jeg mitt andre barn og var hjemmeværende i mange år.

Hvordan havnet du i Wepe?

– Det skjedde egentlig litt tilfeldig. Da mitt tredje barn var 2 år gammelt, lurte min gode venn May-Britt Westreng på om jeg ville komme innom for å ta en titt på kontorene hennes. Disse befant seg i huset hennes i Eidslia. May-Britt hadde bare to ansatte og kunne trenge litt mer hjelp. Her har jeg vært siden. Hun tilbød meg en jobb i det som den gang het Wepe regnskapsbyrå. Og jeg passerte i mai 25 år som ansatt, 1997 til 2022.

-Jeg har opplevd en rivende utvikling i bransjen i løpet av disse årene. Fra fax maskin, matriseskriver og bilag som ble levert i plastpose hver termin, til dagens hverdag hvor nesten alt foregår elektronisk.

Hvordan er en god arbeidshverdag for deg?

Det som gjør dagen god er kontakten med mange hyggelige og spennende kunder. Å få ta del i deres historier og utvikling synes jeg er motiverende. Og så liker jeg travle dager og selvfølgelig alle de fine kollegaene!

Hva liker du best å drive med på fritiden?

– Det blir mye tid med familien. Jeg har fire barnebarn under fire år. Her skjer det mye hele tiden og jeg liker veldig godt å omgås disse små. Jeg er også veldig glad i å lese, og å tilbringe tid på hytta med fine turer i fjellet. Jeg er også veldig glad i å reise og er veldig glad for at verden har åpnet opp igjen etter korona.

Gun Kringen Malnes

Alder: 59
Bosted: Bjørkelangen
Stilling i WePe: Regnskapsfører

Del artikkelen
Bloggen
to top

opp