Er du forberedt på ny arveavgift? Våre rådgivere kan hjelpe deg! Les mer

Stian i Back App AS:

– En gang Backapp, alltid Backapp

Kundehistorie   Av Wepe

– Backapp-stolen gir ryggen din den samme opplevelsen som når du går en skogstur. Det styrker ryggen din.
Å ha Wepe i ryggen er også en stor styrke, mener Stian Andre Holmedahl, som driver Back App Norge AS.

Stian André Holmedahl i Back App Norge AS

For 16 år siden hørte Stian Andre Holmedahl rykte om en ny kontorstol som var oppfunnet på Auli i Sørum. Der fant han gründeren Freddy Johnsen og en stol som skulle bli levebrødet hans de neste 16 årene. De siste ti årene har han til og med vært den eneste i Norge med distributør-avtale på stolene. Sammen med sine 140 forhandlere markedsføres og selges stolene til små og store kunder. 

– Alle er potensielle kunder, forteller Stian. – Alt fra enkeltmannsforetak til Norges største selskaper. Vi er med i de fleste store rammeavtalene. Blant annet for Forsvaret og Equinor. Dette er en stol alle trenger.

Det er ikke bare i Norge du finner Backapp-stolene. De brukes på kontorer og hjemmekontorer i både USA, Canada, Hong Kong og Japan, samt i ti land i Europa. 

På hjemmekontoret i Festningsåsen på Bjørkelangen, ved kjøkkenbenken, sitter Stian i en av sine egne stoler, og forteller engasjert:

Et treningsapparat

– Jeg pleier si at jeg er i treningsbransjen, ikke kontormøbelbransjen. En av de største kostnadene for bedrifter er sykdom som følge av muskel- og skjelettplager. Stolen vår forebygger skader. De ansatte unngår ryggplager, musearm og vonde skuldre. Og selskapet sparer penger. Utgiften til stolen er raskt spart inn.

Stian både snakker og smiler som en ekte selger skal.

– På en måte får man pilatestrening hver dag, fortsetter han. – Det backapp gjør med ryggen er litt det samme som når vi går en tur på en variert skogssti, der hvert skritt gir en ulik bevegelse.

Backapp-stolene
Backapp-stolene er selvsagt sentralt plassert på hjemmekontorkjøkkenet til Stian Andre Holmedahl i Back App Norge.

I følge Holmedahl finnes to typer kunder:

– På en ene siden er det de som allerede har fått et problem med ryggen; de som ha stolen. Der selger vi mest. Men de kommer jo egentlig litt for sent. På den andre siden finner vi forutseende selskaper, som for eksempel Wepe, som går inn og forebygger – og kjøper stoler til de som kan trenge det. 

Fra hjemmekontoret

Stian henter et brett med varme kanelboller og serverer kaffe i sorte kopper, som matcher det nye, sorte kjøkkenet. Kjøkkenbenken og et kontor i overetasjen i Festningsåsen på Bjørkelangen er fast kontorplass for daglig leder i Backapp Norge. Utenom pandemi-tider blir det derimot fort 100 reisedøgn i året.

– Det er en stor fordel at Bjørkelangen ligger i nærheten av Gardermoen. Det blir mange dagsturer med fly, i tillegg til endel bilturer – gjerne med Backapp-hengeren bakpå.

– Da jeg bygget opp dette for 16 år siden reiste jeg rundt til 500 klinikker. Over 1000 fysioterapeuter og kiropraktorer rundt i Norge sitter på disse. Og de anbefaler oss til kundene sine. De har nok vært vår største suksessfaktor. 

Ikke alene

Men selv om Stian sitter alene på hjemmekontoret sitt, føler han seg ikke alene i å drive Backapp.

– Selv om jeg driver alene, føler jeg at jeg er en del av et større selskap. På grunn av Wepe. Jeg har en tett dialog med Emilie og Helene. Hos dem får jeg alltid hjelp. Og jeg har alltid oversikten på grunn av enkelheten i skyløsningen Tripletex.

– Bruk av skybaserte system som Tripletex, bidrar til at kommunikasjonen og samarbeidet med kundene blir mer effektivt og fleksibelt, sier Emilie Olsson Engh, som er regnskapsfører og Back App AS sin kontaktperson i Wepe. – Vi ser også at kundene blir mer interessert og engasjert i sitt eget regnskap, og det gjør igjen jobben vår mer interessant!

Backapp / Stian André Holmedahl
– Selv om jeg driver alene, føler jeg at jeg er en del av et større selskap. På grunn av Wepe, sier Stian Andre Holmedahl i Back App Norge AS.

I følge Stian har Wepe blitt mer enn en regnskapsfører:

– De er en samarbeidspartner! Spesielt de første årene brukte jeg Roar i Wepe mye til rådgivning. Jeg føler meg tryggere på de riktige valgene, og jeg får hele tiden tips om hva jeg burde gjøre og tenke over. Senest i forrige uke fikk jeg et tips om nye regler om beskatning fra nyttår, og hvordan jeg burde forholde meg til det.

– Wepe er jo som stolene våre. De støtter meg, retter meg opp og sørger for at jeg tenker langsiktig.

Så bare fortsetter det?

Den sorte kaffekoppen er tom, og Stian svarer lattermildt på en telefon fra kona – som sitter på hjemmekontor i rommet ved siden av.

– Hvor det fortsetter herfra?, sier han når telefonen er lagt på. – Det er alltids plass til mange riktige ryggtrenestoler der ute. Jungeltelegrafen er viktig, nest etter anbefalingene fra fysioterapeuter. 

Markedsføringen deres i sosiale medier dreier seg først og fremst om muligheten til å prøve en stol i 14 dager, uten forpliktelser.

– De som prøver stolen kjøper stolen, forsikrer Stian. – Når du kjenner kroppen jobber annerledes, faktisk så mye at du blir litt støl … så går du ikke tilbake til den gamle stolen din. En gang backapp, alltid backapp.

Stian Andre Holmedahl (48)

 • Gift med Lene Steensdatter Holmedahl
 • 3 barn
 • Bor i Festningsåsen, Bjørkelangen

 

Back App Norge AS

 • Driftsinntekter 2020: 5 315′ NOK
  Driftsinntekter 2019: 6 385′ NOK
 • Resultat før skatt 2020: 296′ NOK
  Resultat før skatt 2019: 124′ NOK
 • Stiftet: 2012
 • Adresse: 1940 Bjørkelangen
 • Nettside: www.backapp.com

Del artikkelen
Bloggen
to top

opp