Er du forberedt på ny arveavgift? Våre rådgivere kan hjelpe deg! Les mer

Interiørbutikken Hos Mona:

– Det er ikke ensomt å være gründer

Kundehistorie   Av Wepe

Handler du interiør på Amfi Bjørkelangen befinner du deg mest sannsynlig hos Mona.
– Det føles litt som om folk kommer hjem til meg, når de kommer i butikken min, sier Mona Vangen, som driver Hos Mona.

Hos Mona: Mona Vangen

I 2012 tok Mona Vangen det store steget fra å jobbe med økonomi i PWC og Schneider til å starte sin egen bedrift på Amfi Bjørkelangen. Selv om hun er blomsterdekoratør i bunn og har en økonomiutdannelse er det nemlig det å hjelpe folk å ha det fint i hjemmet sitt som ligger hjertet til Mona nærmest.

Første steget var å starte med helsekost og økologiske matvarer. Det tok likevel ikke lang tid før hun forstod at et nytt lokale var ledig og at det åpnet seg for å begynne med interiør, gaver og klær. Og det å sørge for et bugnende utvalg av produkter fra Halvor Bakke, store lamper, pyntegjenstander, puter, tepper, servietter, gavepakker og saueskinn har gitt Mona noe helt annet enn en ni til fire-jobb.

– Ja, jeg er vant til at dette krever en innsats døgnet rundt hele uka. Samtidig er det jo en livsstil man har valgt, når hobbyen har blitt jobb, sier Mona. – Og så har jeg god støtte i familie og venner som også er gründere, samt i mine gode deltidshjelpere her i butikken.

Mens vi prater kommer flere faste kunder innom. Ei kjøper et gavekort og ei annen en venninnegave. Mona legger ved et fint gratulasjonskort, og pakker inn gaven mens de snakker om det flotte 17. mai-været noen dager i forveien.

 

Typisk “bøgda”

– Hva er typisk for kundene på Bjørkelangen, Mona? Hva er forskjellen på om du hadde drevet en interiørbutikk på Byporten i Oslo?

– Ja, si det? Jeg har jo et annet utvalg enn kjedebutikker, uansett hvor de ligger. Og jeg har nok en del større ting: Store lamper og krukker. Ting som man kanskje ikke hadde fått med seg på trikken om du var på handletur i en storby.

Og Halvor Bakke er utrolig populært i butikken på Amfi Bjørkelangen.

– Ja, han har jo en stil som så mange kan like. Enkelt, sort, gull, messing – og skikkelige materialer. Det går mye av Halvor Bakke sine produkter. Kanskje aller mest av vegglampene hans. De har jeg sjeldent klart å ha nok av inne.

Mona får besøk fra kunder fra hele Aurskog-Høland og innimellom også lenger unna. Og hun opplever også at andre butikker i området som selger interiør velger å sende kundene til henne fordi man kjenner til hverandres utvalg.

– Vi må støtte hverandre. Bare her på Bjørkelangen har vi minst fire, fem butikker der du kan kjøpe pyntegjenstander til boligen din. Men jeg føler vi er flinke til å heie på hverandre.

 

 

 

– Jeg har aldri angret på at jeg tok sjansen på å starte min egen bedrift, sier Mona Vangen. Alle foto: Stian Norum Herlofsen.

 

Ni raske år

– Hvordan påvirker det å ha Wepe som regnskapsfører arbeidsdagen din?

– Å ha Wepe med meg er rett og slett gull! Det gjør at jeg slipper å forstå alle reglene og mulighetene som endres fra år til år. Jeg har hatt et tett samarbeid med Lena Haugerud Ness i Wepe helt siden jeg startet helsekostbutikken, og har følt at jeg trygt kunne lene meg på henne og kollegene hennes i alle deler av driften.

– Som regnskapsfører har vi fulgt Mona sin utvikling siden oppstart, og det er gøy å se at hun ved hjelp av hardt arbeid og stå-på-vilje, samt evne til omstilling, har klart å skape seg sin egen arbeidsplass og en kjempefin butikk som har etablert seg godt i markedet, sier Lena Haugerud Ness i Wepe.

De siste årene har også Hos Mona sitt kassasystem blitt koblet direkte på PowerOfficeGo, slik at hun fortløpende kan følge med på dagsresultater og inntekter og utgifter. Og ikke minst slippe printe ut noe som helst og levere papir til regnskapsføreren sin.

De ni årene siden Mona startet butikken har gått fort, i følge henne selv. Fordi hun har trivdes med å bygge sin egen bedrift.

– Og det føles ikke ensomt å være gründer, som man kanskje tror. Kanskje spesielt fordi jeg har fått lov til å være en del av et kjøpesenter og et fellesskap.

Og Vangen som selv bor i Festningsåsen heier på utviklingen av det lille tettstedet Bjørkelangen.

– Det skjer noe med steder som ikke utvikles. Med planene for Bjørkelangen betyr det mange nye naboer, mange flere som kan handle og mange flere som trenger å skape trivelige hjem med flotte detaljer.

 

Interiørtrendene

– Og hva er et flott hjem i 2022, da? Hvilken stil er det som gjelder nå?

– Det viktigste svaret på dét er at alt er lov. Det er ikke én stil lenger. Stilen i huset skal gjenspeile de som bor der: Og folk er forskjellig.

 

 

Les også: Hvilken forskjell gjør regnskapsføreren for frisørsalonger?

 

 

Likevel innrømmer Mona at noen stiler går igjen:

– Det skal være stort. Færre pyntegjenstander, men større pyntegjenstander. Og gjerne Grønt, beige, brunt og grått. Gull og messing er fortsatt en del av det, men jo … nå går det kanskje mer over i det brune.

Mona finner frem silkepapir bak kassa og pakker inn en gave.

– Jeg har aldri angret på at jeg tok valget om å jobbe med det jeg liker aller best, avslutter Mona. – Da gjør det ikke mye om man må bære litt varer en fredagskveld.

Sorte lamper og krukker
– Sort, brunt, grønt og grått er fargene i 2022, sier Mona. 

 

Lamper og interiør i bruntoner
Store lamper og bruntoner.

 

Produkter fra Halvor Bakke
Mona opplever at Halvor Bakke sine produkter passer i alle hjem.

 

Hyller med gaveprodukter, lamper, interiør og kjoler
Mange handler gaver hos Hos Mona. For eksempel eksklusive syltetøy, sjokolader og te.
Del artikkelen
Bloggen
to top

opp